Hobby/Muziek

Muziek

Ben je op zoek naar een hobby waar muziek in zit? Wil je muziek leren maken? Schrijf je dan in voor een cursus aan onze school. Onze docenten leggen je stap voor stap uit hoe je te werk gaat.

je muzikaal talent ontdekken

een muzikale hobby

alle genres inbegrepen

les van gepassioneerde artiest

voor elke muziekliefhebber

jouw favoriete genre ontdekken

voor het eerst op een podium

zelf noten leren lezen

je eigen deuntjes

muzikale vrijetijdsbesteding


allCoursesWithinSubtheme Muziek

muziek

Gitaarspelen voor iedereen

Gitaarspelen voor iedereen, raak de gevoelige snaar

Gitarist worden? Schrijf je in voor deze leerrijke thuisstudie en start meteen!

availableVia

Piano, word een hobbypianist

Volg enkele lessen Piano en word in een mum van tijd hobby Pianist.

availableVia


beSureOfYourFuture

Muziek maken is leuk en door veel te oefenen wordt het nog leuker. Na een tijdje ben je goed genoeg om nummers op te nemen, te performen voor vrienden of singalongs bij het kampvuur te begeleiden. Je hebt zoveel opties! Deze cursussen zijn dan ook uitermate geschikt om muziek te spelen in je vrije tijd.

Voor wie een instrument écht in de vingers wil hebben, heb ik maar één boodschap: oefenen, oefenen, oefenen! Alle muzikanten zijn door dezelfde beginnersfase gegaan. Vraag raad aan andere muzikanten en aan je docent, zo geraak je er wel. - employerSpeaks

muziek

trendsCapitalized

Muziek roept heel wat emoties op en daar maken psychotherapeuten maar al te graag gebruik van bij patiënten die moeite hebben om zich verbaal uit te drukken. Deze behandelingsvorm is al langer in gebruik, maar is de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Via tutorials op YouTube leer je op een snelle manier populaire nummers spelen op piano, gitaar of andere instrumenten. Uiteraard zijn echte muzieklessen nog steeds de beste manier om muzikant te worden. Muziek spelen werkt heel ontspannend en stimuleert je op intellectueel vlak. Steeds meer volwassenen willen een instrument leren spelen in hun vrije tijd, maar hebben een te drukke agenda om naar de muziekschool te gaan. Thuisopleidingen in de muziek winnen de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit. Je studeert wanneer het je het beste past!

Muziek, hundredPercentOfTheTime

Elektronische instrumenten klinken steeds beter en beter, en evenaren de akoestische versie. Koop je een echte piano? Of liever een synthesizer waarmee je nog allerlei sound effects uit je vingers tovert? Muziek leren doe je vooral door veel te oefenen. Dankzij onze vernufte eCampus krijg je heel wat extra lesmateriaal ter beschikking en studeer je je partituren met de nodige ondersteuning in.

Als kind had ik al muzieklessen gevolgd, maar dat was ik helemaal verleerd. Het begon enkele jaren geleden weer te kriebelen, dus schreef ik me in voor de thuisstudie aan deze school. Ik nam mijn tijd en kreeg veel goede raad van de online docent. Na de cursus heb ik nog twee jaar verder geoefend toen ik de stap zette om voor een publiek te spelen. Op feestjes of kleine bijeenkomsten treed ik nu graag op. Dat vinden ook mijn gasten geweldig! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Dit zijn ideale cursussen voor wie muziek wil leren spelen zonder naar de muziekschool te gaan. Je studeert namelijk op je eigen tempo. Onze docenten helpen je stap voor stap op weg om vlot een instrument te bespelen of om je eigen muziek te maken.

niceToKnowHeader

  • De piano is eigenlijk een snaarinstrument. Familie van de gitaar en de viool dus!
  • Er zijn nog 3 muzieksleutels in gebruik. De sol- of G-sleutel en de fa- of F-sleutel zijn de bekendste, maar ook de do- of C-sleutel wordt nog af en toe gebruikt. Met een beetje fantasie herken je nog steeds de letters in de sleutelvormen.
  • De Oostenrijkse componist Georg Friedrich Haas schreef in 1994 een compositie die hij de naam "...." gaf. What’s in a name?
  • Het gerucht gaat dat de Poolse pianist Frédéric Chopin op jonge leeftijd al plankjes tussen zijn vingers plaatste. Dat deed hij om zijn reikwijdte te vergroten op de piano.
  • Elke artiest heeft zijn of haar eigenheid. Mariah Carey, Freddie Mercury en Axl Rose hebben alledrie een erg breed stembereik en raken probleemloos de hoogste noten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0