Hobby/Dieren

Dieren

Zet je liefde voor dieren om in een leuke hobby en schrijf je vandaag nog in voor een cursus aan onze school. Onze docenten leren je stap voor stap de kneepjes van het vak, zodat je vakkundig omgaat met elk dier.

dieren als hobby

alles over je favoriete dier

gedragsanalyse en training

een beestige hobby

asielen helpen met opvang

diverse dierensoorten

voor meer biodiversiteit

focus op dierenwelzijn

bijdrage aan natuurbescherming

goed voor het milieu


allCoursesWithinSubtheme Dieren

Imker, help de bijen overleven

Leer op zelfstandige basis alles over de leukste hobby Imkerij.

availableVia


beSureOfYourFuture

Deze cursussen zijn bedoeld om in je vrije tijd te volgen en met je eigen (huis)dier aan de slag te gaan. Onze docenten vertellen je vanuit hun eigen ervaring graag hoe je eraan begint!

Omdat ik vind dat dieren de beste zorgen verdienen, volgde ik een opleiding aan jullie school. Zo weet ik precies wat mijn huisdier nodig heeft in verschillende situaties. Omdat ik precies weet wat ik doe, zijn zowel mijn huisdier als ik volledig op ons gemak. - employerSpeaks

Opleidingen met dieren

trendsCapitalized

Honden en katten worden al lang niet meer gezien als bewakers of muizenvangers, maar in de eerste plaats als gezelschap, een vriend of zelfs een familielid. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen meer aandacht besteden aan de ontwikkeling en verzorging van hun dier. We gaan hen steeds meer als mensen behandelen en we leggen ze graag in de watten door bijvoorbeeld een hondenwellness te voorzien. Er zijn ook heel wat baasjes die elke dag in de kookpotten staan te roeren om een smakelijke maaltijd in de eetbak te toveren. En een kerstcadeau kan natuurlijk niet ontbreken. Het is belangrijk dat we hun dier-zijn niet uit het oog verliezen. Een baasje dat alles van zijn dier kent, is onmisbaar voor elke viervoeter in huis!

Dieren, hundredPercentOfTheTime

Er zijn heel wat apps beschikbaar die de belangrijkste taken van baasjes monitoren. Krijgt je hond voldoende beweging? Verveelt je kat zich niet te vaak? Is het dieet wel aangepast aan de leeftijd, grootte en de ras van je dier? Wil je meer weten over EHBO bij dieren? Of ben je op zoek naar een hondvriendelijk restaurant? Voor alles valt een app te downloaden.

Het is altijd mijn grote droom geweest om meer te weten over dierenverzorging. Daarom volgde ik eerst de thuisstudie aan jullie school. Dankzij de uitgebreide en duidelijk geschreven cursus, en dankzij het fantastische advies van de docent, weet ik precies wat mijn huisdier nodig heeft. Inmiddels geef ik raad andere dierenliefhebbers. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Er zijn veel dierenvrienden onder onze studenten, dat merken we hier heel hard aan het aantal inschrijvingen. Baasjes staan te springen om hun dier beter te begrijpen. Onze docenten leren je wat je moet weten om met alle dieren overweg te kunnen.

niceToKnowHeader

  • Honden en katten kunnen ook bloeddonor worden en zo andere dierenlevens redden.
  • Er zijn meer dan 6000 erkende dierenartsen in België. Er is er dus vast zeker eentje in jouw buurt.
  • Er zijn 1,5 miljoen honden in België (1 vijfde van de gezinnen heeft een hond in huis) en 2,2 miljoen katten (1 op de vier gezinnen heeft minstens 1 kat).
  • Vissen, vogels en kleine zoogdieren (zoals cavia’s) volgen na de hond en de kat als populairste huisdier.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0