Hobby/Computer en media

Computer en media

Wil je beter met je computer leren werken of meer leren over digitale fotografie? Maak je keuze uit deze leerrijke hobbyopleidingen en kom alles te weten over computers en media. Je krijgt les van topdocenten die je stap voor stap wegwijs maken in de digitale wereld.

alles over multimedia

jouw hobby online

nieuwe software ontdekken

hobby met je computer

handige digitale skills

basiskennis van je pc

programmeren in je vrije tijd

voor technologiefanaten

je vrije tijd online besteden

aan de slag met je eigen pc


allCoursesWithinSubtheme Computer en media

computer en media

Aurafotograaf

Aurafotograaf, volg een kleurrijke hobbyopleiding

Tijdens onze groepslessen sta je er nooit alleen voor.

availableVia

computer en media

Fotografie smartphone

Fotografie smartphone, maak de mooiste beelden met je smartphone

De cursus Fotografie smartphone helpt je je dromen verwezenlijken.

availableVia


beSureOfYourFuture

Wie vlot met een computer kan werken en enkele basisprogrammma’s in de vingers heeft, wint aan zelfvertrouwen. Er moet altijd wel eens met een pc gewerkt worden. Daarnaast is het ook handig om in je vrije tijd op de hoogte te blijven van digitale ontwikkelingen. Dankzij onze cursussen neem jij op vakantie de mooiste foto’s en kan je altijd volgen als het over computers gaat.

Als vrijwilliger werk ik voor spullenhulp samen met acht anderen. Bij onze organisatie krijgt de oudere bevolking een kans, dus zeven van de acht winkelbedienden zijn 55 of ouder. Wel moeten ze een basis hebben met de computer. Meestal loopt dat wel los, maar ze krijgen altijd de raad om een computercursus aan jullie school te volgen. Twee personeelsleden hebben dat al gedaan, en met succes! - employerSpeaks

computer en media

trendsCapitalized

Het is helemaal in om je oude foto’s vandaag nog eens na te spelen om zo de evolutie van de tijd te zien. Heb je een familiefoto in je archieven zitten van dertig jaar geleden? Trommel broers, zussen en ouders op om het moment in dezelfde poses na te doen! We hebben allemaal de voordelen van Skype en Zoom ontdekt. Niet alleen op kantoor worden meer digitale videomeetings gehouden, ook in familiale kringen wordt volop gebruik gemaakt van deze tools. Een tante in Marokko of een kleinkind op Erasmus in het koude Zweden? Je hoeft ze niet te missen!

Computer en media, hundredPercentOfTheTime

Smartphones worden steeds beter, dus ook de camera wordt steeds kwaliteitsvoller. Met een effectje of een app tover je je toestel om in een professionele camera. Video wordt alsmaar belangrijker, dus investeren technologiebedrijven toegankelijke en betaalbare camera’s waarmee je ook kan filmen. Gedaan met wazige vakantiebeelden; geniet in full HD van je digitale herinnering.

Vier jaar geleden maakte ik een Instagramaccount aan voor mijn hond, een superschattige beagle. Ik kreeg meteen heel wat volgers, dus vond ik het nodig om een fotografiecursus te volgen. De docent gaf echt heel handige tips om mijn beelden voor zich te laten spreken. Ondertussen heb ik bijna 10.000 volgers en mag ik regelmatig reclame maken voor dierenvoeding. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken het overal: met een computer en smartphone kunnen werken is belangrijk. Tijdens deze lessen ga je stap voor stap aan de slag met je toestel, zodat je de verschillende functies snel in de vingers krijgt. Ook fotograferen is belangrijker dan ooit. Het is de makkelijkste manier om herinneringen vast te leggen, dus dan is het wel fijn dat dat ineens goed gebeurt.

niceToKnowHeader

  • Het woord ‘kiekje’ is gebaseerd op de Nederlandse fotograaf Israël Kiek. In de 19de eeuw werd hij regelmatig uit zijn bed gehaald om foto’s van dronken studenten te maken. Hij vond het niet leuk om te doen, dus deed hij niet zoveel moeite en besteedde hij weinig aandacht aan de opstelling. Een beeld uit de losse pols was het resultaat, net zoals onze kiekjes van vandaag.
  • De eerste computer, Colossus, werd in 1943 gebouwd voor het Amerikaanse leger. Het ding deed zijn naam alle eer aan, want het was 5 op 3 meter groot en het woog zo’n 5 ton.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0