Hobby/Schrijven

Schrijven

Zit jij boordevol ideeën en kent jouw fantasie geen grenzen? Heb je altijd al je eigen boek willen schrijven? Schrijf je dan in voor een van deze cursussen en maak werk van je eerste echte boek. Onze docenten leggen je uit welke stappen je moet ondernemen en geven je handige schrijftips op maat!

je avonturen op papier

fictie en non-fictie

creatieve hobby

inzicht in tekstsoorten

je eigen stijl ontwikkelen

les van ervaren schrijvers

meeslepende verhalen

je eigen schrijversnetwerk

personages en plots verzinnen

je eigen authentieke content


allCoursesWithinSubtheme Schrijven

schrijfcursus

Gedichten schrijven

Gedichten schrijven, leer de kunst van poëzie

Schrijf je in voor de opleiding Poëzie en start meteen als Dichter.

availableVia


beSureOfYourFuture

Onze schrijfopleidingen zijn hobbycursussen die je helpen om je ideeën op papier te zetten. Heb je zin om een boek of klinkende gedichten te schrijven? Met deze creatieve opleidingen zet je de taal naar jouw hand!

Als uitbater van een reisbureau werk ik regelmatig samen met influencers met een reisblog. Eentje daarvan heeft een opleiding gedichten schrijven gevolgd aan jullie school en schrijft over iedere bestemming een meeslepend gedicht. Ik heb al regelmatig mensen over de vloer gehad die via haar poëzie ook zin kregen om tijdens het reizen in hun pen te kruipen. - employerSpeaks

schrijfcursus

trendsCapitalized

Steeds meer bedrijven werken samen met freelancers om bijvoorbeeld blogs te schrijven. Ze kunnen zich dan volledig focussen op hun taak. E-books winnen nog steeds aan populariteit. Veel mensen vinden het handig om boeken te downloaden op hun smartphone of e-reader, zodat ze altijd een hele bibliotheek bij zich hebben. Ook luisterboeken maken een opmars. Handig terwijl je gaat joggen, of ‘s avonds voor het slapengaan. Je spaart er je ogen mee en je hebt de mogelijkheid om ondertussen andere dingen te doen.

Schrijven, hundredPercentOfTheTime

Het internet heeft het voor schrijvers veel makkelijker gemaakt om hun werk te delen met een groter publiek. Via Instagram, YouTube en TikTok worden dagelijks miljoenen verhalen gedeeld. Als schrijver moet je ook iets van digitale media kennen om je boek te verspreiden.

Ik heb een schrijfopleiding gevolgd aan deze school en geef binnenkort mijn eerste poëziebundel uit. De docent gaf me heel wat handige tips om mijn schrijfstijl op punt te zetten. Mijn creativiteit kreeg een enorme boost en ik bleef maar schrijven. Ik ben heel tevreden met het eindresultaat! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Veel mensen willen gedichten schrijven over een thema dat hen nauw aan het hart ligt. Tijdens onze opleidingen leer stap voor stap werken aan je schrijfstijl en ontdek je hoe je gedichten opbouwt. Dankzij de tips van onze docenten ga je meteen aan de slag.

niceToKnowHeader

  • Wie openstaat voor nieuwe ervaringen, is creatiever. Onze hersenen worden flexibeler en onze verbeelding krijgt een boost waardoor we meer ideeën krijgen.
  • Negatieve ervaringen hebben ook een positieve kant. Je creativiteit en originele ideeën schieten de hoogte in. En omgekeerd werkt het ook: door te schrijven, verwerk je trauma’s op een gezonde manier.
  • Dagdromen helpt je om nieuwe inzichten te krijgen. In je onderbewustzijn zal je andere ideeën krijgen en links leggen waar je nog niet aan gedacht had.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0