Hobby/Schilderen en tekenen

Schilderen en tekenen

Ben je creatief en visueel ingesteld? Kies dan uit een van onze cursussen of workshops uit het thema schilderen & tekenen. Onze docenten leren je stap voor stap nieuwe technieken gebruiken, zodat je snel prachtige resultaten bekomt.

artistieke hobby

schilderen als hobby

creatieve uitlaatklep

netwerken met andere artiesten

je artistieke uiting

je eigen kunstcollectie

inspirerende lesgevers

tekenen als hobby

alles over kunst

creatief en ontspannend


allCoursesWithinSubtheme Schilderen en tekenen

schilderen & tekenen

Aquarelleren

Aquarelleren, je talent spat van het doek

Ga voor je passie met de hobbyopleiding Aquarelleren.

availableVia

schilderen & tekenen

Tekenen en Schetsen

Tekenen en Schetsen, geef je vrije tijd meer kleur

In de cursus tekenen ontdek je hoe je tekent en schets als een echte kunstenaar.

availableVia


beSureOfYourFuture

Onze cursussen zijn uitstekens om te volgen als hobby of om je talenten verder te ontwikkelen. Je maakt bijvoorbeeld tekeningen of aquarellen bij je zelfgeschreven kinderverhaal. Goed gevoel voor humor? Vul je noteblok met cartoons. Of misschien sta zet je de natuur graag in de verf met je landschapstekeningen? Deze hobby biedt oneindig veel mogelijkheden!

Om als tekenaar of schilder te starten, heb je twee dingen nodig: talent en kennis. Dat talent heb je of heb je niet en uit zich pas door veel te oefenen. Kennis van materialen, perspectieven en technieken doe je op door een goede opleiding te volgen. Ik merk dat studenten van deze school er snel mee weg zijn, omdat ze goed begeleid worden. Dat is uiteraard een grote troef om je kunst naar een nieuw niveau te tillen. - employerSpeaks

schilderen & tekenen

trendsCapitalized

Op Instagram zie je regelmatig timelapses voorbij komen van schilders en tekenaars die hun skills tonen in versnelde video’s. Daarmee inspireren ze andere creatievelingen en zetten ze hun werk in de kijker. Steeds meer cartoonisten winnen aan bekendheid met hun werk. Ze verzamelen bewonderaars door hun diensten breder aan te bieden. Een leuke tekening op de muur van je school? Een etalagevenster dat een origineel printje verdient? Of kleding laten bedrukken met een vrolijke print? Heel wat cartoonisten kennen er alles van. Schilderen en tekenen werken therapeutisch, dat hebben steeds meer mensen ontdekt. Denk maar aan ‘adult coloring’ of zentangles. Maak even lekker je hoofd leeg!

Schilderen en tekenen, hundredPercentOfTheTime

Tekenen, schilderen en computergestuurde effecten waren lange tijd water en vuur. Daar is ondertussen verandering in gekomen! Niet alleen grote animatiestudio’s maken gebruik van geavanceerde effecten, ook beginnende kunstenaars hebben toegang tot handige apps of online tools voor beeldbewerking. Zie het als een verrijking en gebruik het in je voordeel!

Ik zat al enkel jaren met het idee om tekenlessen te volgen, maar door mijn drukke agenda kwam het er maar niet van. Via afstandsonderwijs heb ik er toch werk van gemaakt en ik was héél tevreden over de aanpak van de docent. Op mijn eigen tempo kreeg ik verschillende technieken in de vingers en kon ik mijn talenten verder ontplooien. Wat begon als een interesse, is uitgegroeid tot een hobby die me rust en voldoening brengt! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De studenten die hier een teken- of schilderopleiding volgen, doen dat als hobby. Het is ontspannend, stimulerend en je houdt er iets aan over om aan je muur te hangen! Stap voor stap krijg je de technieken aangeleerd en maak je kennis met de wereld van de beeldende kunst. Hoe begin je aan je eerste prentenboek? Of hoe zet je je eerste penseelstreek? Je komt het allemaal te weten!

niceToKnowHeader

  • Van tekenen of schilderen word je gelukkig. Letterlijk! Je hersenen maken extra gelukshormonen aan als je je pen op papier zet.
  • De oudste schildering die ooit teruggevonden werd, was een grotschildering van een hand. Dit oeroude kunstwerk werd meer dan 64.000 jaar geleden door een Neanderthaler aangebracht in de grot van Maltravieso in Spanje.
  • Er gaat een gerucht dat Leonardo Da Vinci’s wereldberoemde Mens van Vitruvius eigenlijk een zelfportret is. Voor tekenaars is dit werk een goede methode om lichaamsverhoudingen te bepalen.
  • Het potlood is een Engelse uitvinding. In 1564 werd voor het eerst een staafje grafiet omhuld door een houten stokje. Het potlood was geboren!
  • Walt Disney leerde cartoons tekenen via een schriftelijke cursus en hij verfijnde zijn skills door naar de kunstacademie te gaan. Het vervolg van zijn carrière ken je vast wel.
  • De sterrennacht van Vincent van Gogh inspireerde talloze andere kunstenaars. Zo ook de Amerikaanse zanger Don McLean in het nummer Vincent. De woorden “starry, starry night” spreken voor zich.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0