Hobby

Wil jij een uitdaging aangaan en een nieuwe hobby beginnen? Maak dan je keuze uit ons ruime aanbod aan hobbyopleidingen en ontwikkel je vaardigheden. Ga je voor iets creatiefs? Wil je iets lekkers op tafel leren toveren? Of leer je liever een handige skill? In ons cursusaanbod vind je vast iets dat jou pleziert in je vrije tijd. Of je nu kiest voor een groepsles, thuisstudie of virtual class, onze docenten staan te popelen om met jou aan de slag te gaan!

allSubthemesWithinTheme Hobby

beSureOfYourFuture

Deze cursussen zijn in de eerste plaats bedoeld als hobby. Maar heb je de smaak te pakken en wil je van je hobby je beroep maken? Ook dat is mogelijk: volg nog een bijkomende opleiding Bedrijfsbeheer en ga ervoor!

Als freelance journalist heb ik af en toe een moment voor mezelf nodig. Ik moet me dan helemaal uitleven en mijn verstand even op nul zetten. Iets dat ik wel vaker hoor van collega-journalisten, en eigenlijk van iedereen met een druk professioneel leven. Of het nu een intensieve sport is, meditatie of iets creatiefs, je haalt er altijd wel iets uit waarmee je de volgende werkdag eens zo sterk in je schoenen staat. - employerSpeaks

hobby

trendsCapitalized

Mentaal welzijn staat steeds vaker centraal. Veel mensen zoeken dan ook een hobby waar ze even tot rust komen. Yoga, schilderen, potten bakken ... Het zet ons allemaal aan om de drukte van het dagelijks leven even achter ons te laten en het hoofd leeg te maken. Rust, heerlijk! Daartegenover zijn veel hobby's een soort van uitlaatklep geworden. Je wil iets nieuws leren en je wil daarin de beste worden. We zien vaker creatievelingen die hun werk met de wereld delen via sociale media. Soms verdienen ze er zelfs een centje aan. Mooi meegenomen, toch?

Hobby, hundredPercentOfTheTime

Vroeger was een hobby iets dat je deed als tijdverdrijf of voor je plezier. Tegenwoordig is het belangrijk dat je je resultaten deelt met de buitenwereld. Er zit dus een zekere druk achter om te presteren en de beste versie van jezelf te worden. Denk maar aan creatieve mensen die hun werk delen via Instagram, sporters die hun resultaten op Strava zetten, hobbykoks die elke week een nieuw gerecht op tafel toveren voor vrienden en familie...

Tien jaar geleden zette ik mijn eerste stapjes als juwelenontwerpster. Ik volgde een opleiding en ik was vertrokken! In het begin deed ik dat puur voor mezelf, maar al snel maakte ik ook juwelen voor vrienden en familie. Mijn beste vriendin zei dat ik moest proberen er geld mee te verdienen. Ik moest enkel wat meer reclame maken en een eigen lijn uitwerken. En zo geschiedde! Ondertussen ben ik al vier jaar zelfstandige in bijberoep en verkoop ik met trots mijn eigen juweeltjes. Om maar te zeggen dat als je je passie gevonden hebt, je ook de kans hebt daar je beroep van te maken! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We zien steeds meer inschrijvingen binnenkomen voor onze hobbyopleidingen. Naast mensen met veel vrije tijd vinden ook drukke zakenmensen hun weg naar onze school. Iedereen heeft nood aan ontspanning!

niceToKnowHeader

• Nieuwe ervaringen maken je creatiever én gelukkiger. Klaar? Start!
  • De gemiddelde Belg heeft maar liefst 3 hobby's. Wat zijn de jouwe?
  • We besteden gemiddeld zo'n 8 uur per week aan onze hobby's.
  • 44% van de vriendschappen ontstaat tijdens een hobby.