Tekenen & Schilderen

Tekenen & Schilderen

Wil jij graag al jouw opborrelende ideeën uiten in professioneel ontworpen affiches of brochures? Jeuken je vingers om prachtige designs te creëren in SketchUp 3D? Wil je jouw fantastische ontwerpen tot leven wekken via een spetterend werk dat creativiteit in al haar facetten uitstraalt? Volg dan een van onze opleidingen die jou introduceren in de fantastische wereld van Tekenen en Schilderen en geef kleur aan jouw nieuwe carrière.

Dankzij onze praktijkgerichte cursussen kan je eindelijk jouw creativiteit de vrije loop laten of ontdek je hoe je jezelf verder kan specialiseren. Met al deze nieuwe technieken achter de hand, ben je dan ook meteen klaar om van jouw passie echt je beroep te maken.

Een ding is in ieder geval zeker: na een van onze inspirerende thuiscursussen, virtual classes én groepsopleidingen kan je je creativiteit écht aan de buitenwereld tonen! Zo ben je helemaal klaar voor een spetterende carrière in deze fantastische sector.

allSubthemesWithinTheme Tekenen & Schilderen

beSureOfYourFuture

Deze opleidingen vormen een goede basis om professioneel aan de slag te gaan als tekenaar. Met je diploma op zak start je snel als zelfstandige of als freelancer. Je hebt ook de mogelijkheid grafisch aan de slag te gaan in een agency of volledig zelfstandig. Je hebt bijvoorbeeld de kans tekeningen te maken bij je zelfgeschreven kinderverhaal of aan de slag te gaan als cartoonist.

Om als tekenaar of schilder te starten, heb je twee dingen nodig: talent en kennis. Talent ontwikkel je door veel te oefenen. Kennis van materialen, perspectieven en technieken doe je op door een goede opleiding te volgen. Ik merk dat studenten van deze school er snel mee weg zijn, omdat ze goed begeleid worden. Dat is uiteraard een grote troef om een carrière als kunstenaar of professioneel tekenaar in de wacht te slepen. - employerSpeaks

Tekenen & Schilderen

trendsCapitalized

Op Instagram zie je regelmatig timelapses voorbij komen van tekenaars die hun skills tonen in versnelde video’s. Daarmee inspireren ze andere creatievelingen en zetten ze hun werk in de kijker. Ook steeds meer cartoonisten winnen aan bekendheid met hun werk. Ze hebben een bloeiende carrière door hun diensten breder aan te bieden. Een leuke tekening op de muur van je school? Een etalagevenster dat een origineel printje verdient? Of een vrolijke collectie strandhanddoeken laten bedrukken? Heel wat cartoonisten schieten je graag te hulp.

Tekenen & Schilderen, hundredPercentOfTheTime

Tekenen en computergestuurde effecten waren lange tijd water en vuur. Daar is ondertussen verandering in gekomen! Naast grote animatiestudio’s maken ook beginnende tekenaars hier gebruik van en hebben ze toegang tot handige apps of online tools voor beeldbewerking. Zie het als een verrijking en gebruik het in je voordeel!

Ik zat al enkele jaren met het idee om tekenlessen te volgen, maar had een te druk agenda. Via afstandsonderwijs heb ik er toch werk van gemaakt en ik was héél tevreden over de aanpak van de docent. Op mijn eigen tempo kreeg ik verschillende technieken in de vingers en kon ik mijn talenten verder ontplooien. Wat begon als een hobby, is geëindigd met een eigen atelier en binnenkort mijn eerste tentoonstelling. Spannend! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

In deze opleiding maak je kennis met alle technische aspecten van tekenen en schetsen. In een persoonlijk schetsdagboek hou jij je eerste stappen nauwlettend in de gaten, zodat je kan zien hoeveel vorderingen je maakt. De meeste studenten die een tekenopleiding volgen, doen dat als hobby. Het is ontspannend, stimulerend en je houdt er iets aan over om aan je muur te hangen! Toch zijn er ook studenten die er hun beroep van willen maken. En daar helpen onze docenten graag bij! Stap voor stap krijg je de technieken aangeleerd en maak je kennis met het werkveld. Hoe haal je je eerste opdracht binnen? Hoe begin je aan je eerste prentenboek? Of hoe start je als zelfstandige? Je komt het allemaal te weten!

niceToKnowHeader

  • Van tekenen word je gelukkig. Letterlijk! Je hersenen maken extra gelukshormonen aan.
  • De oudste tekening die ooit teruggevonden werd, was een grotschildering van een hand.
  • Er gaat een gerucht dat Leonardo Da Vinci’s wereldberoemde Mens van Vitruvius eigenlijk een zelfportret is.
  • Het potlood is een Engelse uitvinding. In 1564 werd voor het eerst een staafje grafiet omhuld door een houten stokje.
  • Walt Disney leerde cartoons tekenen via een schriftelijke cursus en hij verfijnde zijn skills door naar de kunstacademie te gaan.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0