Cursus

OPLEIDING

Klein meubilair renoveren (hobby)

Wil jij...

 1. thuis zelf aan de slag gaan met verf, vernis en schuurpapier om een oude kast weer toonbaar te maken
 2. je huis inrichten met karaktervolle meubels
 3. een oud erfstuk nieuw leven inblazen
 4. inspiratie opdoen via je creatieve medecursisten
 5. de beste tips krijgen van een professioneel meubelmaker

Restaurateur, een beroep met toekomst!

Oude meubels zijn vaak kostbare parels qua design, karakter en uitstraling. Ze vertellen zoveel meer over jezelf en je woning dan onpersoonlijke, gloednieuwe meubels uit een groothandel. Hecht jij veel waarde aan mooie meubels en duurzaamheid? Ontdek dan in deze leerrijke workshop hoe jij jouw oude meubels in ere herstelt.

Onder begeleiding van een professioneel meubelmaker leer jij meubels schoonmaken, behandelen, verven en nog zo veel meer. Jij laat erfstukken of antieke meubels opnieuw stralen!

Schrijf je vandaag nog in en verzamel de nodige hands-on ervaring om zelf aan de slag te gaan!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  4 lesuren

  99.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Klein meubilair renoveren (hobby)

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent12/10/201912/10/201914u00 - 18u00Zat
Bruxelles / Brussel19/10/201919/10/201914u00 - 18u00Zat

PROGRAMMA

cursus, hobbycursus, workshop, opleiding, meubelrestauratie, meubelrenovatie, restaureren, renoveren, opsmukken, antiek

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

Alle workshops die je via de Hobbyschool volgt, zijn bedoeld voor je eigen plezier en persoonlijke ontwikkeling. Maar dat sluit niet uit dat je al deze vaardigheden ook in je professionele carrière kan gebruiken! Werk je als begeleider in een dagverblijf of ga je wel eens aan de slag als vrijwilliger tijdens creatieve namiddagen, workshops of sessies? Dan ben jij weer helemaal mee met de nieuwste informatie en kennis over tal van leuke activiteiten die jij in groep kan uitvoeren.

Vaardigheden en skills

Tijdens deze workshop steek je de handen meteen uit de mouwen en leer je hoe je binnen de kortste keren kleine meubelstukken renoveert! Zo geef jij oude meubels een nieuw leven! Thuis ga je met je nieuwe vaardigheden aan de slag en renoveer jij in jouw vrije tijd je eigen meubels of die van vrienden en familie. Zo geef jij weer waarde aan vergeten meubels!

Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Handige materialen en effectieve technieken
 • Oude meubels schoonmaken
 • Hout behandelen en inoliën
 • Meubels een nieuw kleurtje geven
 • Meubels een vintage-effect geven
 • Meubels opnieuw stofferen
 • Meubels afstemmen op je interieur

cursus, hobbycursus, workshop, opleiding, meubelrestauratie, meubelrenovatie, restaureren, renoveren, opsmukken, antiek

Onze docenten

Yolande Bal

Yolande Bal is docente Aromatherapie en Herborist aan De Schoonheidsschool. 30 jaar geleden studeerde ze af als scheikundige. Daarna volgde ze nog bijscholingen rond onder andere voeding, vegetarisme en ecologie. Leergierig is de wetenschapster dus vast en zeker. Yolande werkte gedurende acht jaar voor Omega Pharma, maar baat nu haar eigen natuurvoedingswinkel, kaasmakerij en herboristerie, Van Moeder Aarde, uit in Wachtebeke.
 
Yolande heeft al twintig jaar ervaring als lesgeefster. De doorwinterde docente leert de studenten met veel plezier hoe planten ondersteuning kunnen bieden in het dagelijkse leven. “Een gezond leven leiden op basis van natuurlijke producten is fantastisch!”, zo zegt ze.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Klein meubilair renoveren (hobby)

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Hoe betaal ik voor mijn inschrijving?
Tijdens je inschrijving kan je kiezen voor online betalen of een overschrijving. Je ontvangt de digitale cursus pas vanaf het moment dat wij jouw betaling ontvangen hebben.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de login voor het studentenplatform.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens deze workshop?

We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar deze workshop.

Leg ik een examen af na deze opleiding?
Neen, voor deze hobbycursus hoef je geen examen af te leggen. Tijdens deze workshop leer je heel wat praktische skills die je nadien verder kan ontplooien in je eigen vrije tijd. Aan het einde van deze opleidingsdag ontvang je op basis van jouw deelname een attest.
Wanneer start de volgende workshop?
Je vindt hier een overzicht van de ingeplande cursussen, inclusief locaties en lesuren. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke hobbycursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de workshop waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw cursus. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een workshop hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De workshop ‘Klein meubilair renoveren (hobby)’ duurt 4 uur. Tijdens deze opleiding ontdek je op een praktijkgerichte manier alle kennis en vaardigheden voor een uitgebreide introductie tot dit fantastische interesseveld. Zo ga jij thuis gewoon verder aan de slag! De ideale manier om jouw vrije tijd extra waardevol te besteden! In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les ontvang je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Zelf zorg je best voor: schrijfgerief en cursusblok.

Praktijkervaring en stage

Op basis van deze praktijkgerichte workshop leer jij alle kennis die je nodig hebt om in je vrije tijd te genieten van deze unieke hobby. Een stage is bij deze hobbycursus dus niet van toepassing.

Examen en diploma

Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Tijdens de workshop leer je namelijk heel wat praktische skills die je nadien verder kan ontplooien in je eigen vrije tijd. Je docent zal je gedurende de hele opleidingsdag evalueren en nadien krijg je op basis van jouw deelname een attest mee naar huis! Een ideaal aandenken aan deze dag en voor jezelf een mooi bewijs dat je deze nieuwe vaardigheden in de vingers hebt.

cursus, hobbycursus, workshop, opleiding, meubelrestauratie, meubelrenovatie, restaureren, renoveren, opsmukken, antiek

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor deze workshop bedraagt slechts 99.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesmateriaal, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de lokalen en het attest dat je nadien ontvangt.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Klein meubilair renoveren (hobby)

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS