JE HEBT EXAMENGARANTIE

Centrum Voor Afstandsonderwijs staat bekend om haar hoogkwalitatieve cursussen. Al onze docenten zijn ervaren lesgevers die hun strepen hebben verdiend binnen hun vakgebied. Het zijn ondernemers die hun vak door en door kennen en je graag hun kennis doorgeven.

Aan het einde van elke opleiding leg je een examen af. Ben je geslaagd? Dan sturen wij jouw waardevolle diploma snel naar je op. Niet onmiddellijk geslaagd? Dan plan je met jouw persoonlijke opleidingsconsulent kosteloos je herexamen in. Samen zorgen jullie ervoor dat het je de volgende keer wel lukt! Examen afleggen is trouwens nooit verplicht. Je kan altijd een getuigschrift van deelname krijgen als je de lessen enkel volgt uit interesse.

EXAMEN AFLEGGEN = INBEGREPEN

Het examen aan Centrum Voor Afstandsonderwijs is steeds inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Wanneer je niet onmiddellijk slaagt, mag je herkansen. Jij kiest of je dit doet bij dezelfde docent of bij een collega. Voor deze extra service ben je geen extra kosten verschuldigd. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende cursus staat aangegeven. Onbeperkt herkansen is gratis!

JE HEBT HOGE SLAGINGSKANSEN

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs behoort tot de onderwijsinstellingen met de hoogste slagingskansen van België. Dit is ten eerste omdat je onbeperkt examen mag afleggen. Daarnaast wordt je perfect voorbereid op het examen via het online leerplatform. Dat platform bevat examenvragen uit het verleden. Je kan ook testexamens afleggen zodat je perfect kan inschatten of je klaar bent voor het examen. Het merendeel van onze studenten slaagt daarom van de eerste keer!. De rest behaalt het diploma meestal na de eerste of tweede herkansing.

Het is eenvoudig. Als je deelneemt aan alle lessen en je je goed voorbereidt op het examen, slaag je. Daarna krijg je jouw diploma snel opgestuurd via de post.

 hoge slagingskansen

behaal een waardevol diploma

Waardevolle diploma's voor professionelen

Voor iedereen die in Europa professioneel aan de slag wil, hebben we de gepaste opleiding.  Het Centrum Voor Afstandsonderwijs organiseert opleidingen voor vrije markt gereguleerde beroepen en voor gereglementeerde beroepen.  Onze onderwijsinstelling organiseert ook voorbereidende cursussen op de examens van de examencommissie van de Vlaamse overheid. Daar behaal je een diploma secundair onderwijs.

 

1.  Vrije markt gereguleerde beroepen:

Een vrije markt gereguleerd beroep is een beroepsactiviteit waarvoor geen regels worden opgelegd door de bevoegde overheid.  Het beroep is vrij toegankelijk en iedereen kan het uitoefenen, met of zonder diploma.  

Kies je voor een opleiding voor een vrije markt gereguleerd beroep? Dan leg je altijd een examen af op onze school. Wanneer je slaagt, behaal je een professioneel diploma dat te zeerste wordt gewaardeerd door het bedrijfsleven.  Je toont hiermee je beroepskennis aan bij sollicitaties.  Het is de werkgever die vrij beslist wie hij of zij aanneemt.  

Wil je nadien starten als zelfstandige in bij- of hoofdberoep? Voor deze vrije markt gereglementeerde beroepen heb je weinig of geen formaliteiten meer op het ondernemingsloket.  Je hebt in België tot september 2019 enkel nog een erkend attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze eigen opleiding bedrijfsbeheer, waarna je examen aflegt bij de Centrale Examencommissie van de Vlaamse of de Brusselse overheid.  Als zelfstandig ondernemer is het aantonen van je professionele kennis belangrijk bij het overtuigen van potentiële klanten.  Daarom leggen cursisten die een eigen zaak willen starten ook altijd het examen af op het einde van de opleiding.

Onze onderwijsinstelling is steeds verplicht om in het kader van de registratie als dienstverlener van de KMO-portefeuille of van de Opleidingscheques steeds getuigschriften of leerattesten af te leveren. Zo kan je achteraf bewijzen dat je de opleiding of de begeleiding hebt gevolgd en welke competenties je hebt verworven.

 

2.  Beschermde beroepen

Volg je een opleiding die leidt tot een beroep dat in jouw land door de overheid gereglementeerd (of "beschermd") is? Dan leg je, om je beroepsbekwaamheid aan te tonen, na het examen op onze school ook examen af bij de Centrale Examencommissie van de bevoegde overheid. Onze opleidingen bereiden jou perfect voor op erkende examens van verschillende overheden in Europa, zodat je de hoogste slaagkansen hebt. Wanneer je slaagt voor je examens, behaal je dus bovenop het professioneel diploma van onze onderwijsinstelling ook een erkend vestigingsattest of diploma van de in jouw land bevoegde overheid. Hiermee start je dan een eigen zaak in het land van keuze. In België kan dit mits je ook het attest bedrijfsbeheer hebt. Bestudeer dus altijd goed de regelgeving van het land waar je aan de slag wil. Wij zorgen voor de gepaste oplossing om snel aan de slag te kunnen!

Sinds 1 januari 2018 zijn er in België bijna geen beschermde beroepen meer binnen de meeste sectoren (enkel nog in de bouwsector). In Nederland was dit gelukkig al langer zo. Vanaf 1 september 2018 heb je zelfs het attest bedrijfsbeheer niet meer nodig en kan iedereen zonder het officiële attest een eigen zaak starten.

Uiteraard blijft het aantonen van je beroepskennis belangrijk. Het diploma van onze onderwijsinstelling wordt ten zeerste gewaardeerd door het bedrijfsleven. Afgestudeerde studenten aan onze school gaan onmiddellijk aan de slag als werknemer. Bovendien is het voor je eigen klanten belangrijk dat je je professionele vaardigheden aantoont.

3.  Wettelijk erkende beroepen

In sommige Europese landen zijn enkele beroepen door een wet gereguleerd.  In België denken we dan aan beroepen zoals Notaris, Boekhouder, Vastgoedmakelaar, Advocaat, Psycholoog (beschermde beroepstitel), Verzekeringsmakelaar, Arts, Vroedvrouw, Verpleger, Leerkracht secundair onderwijs, ...  Voor deze beroepen verwijzen we je graag door naar meerjarige opleiding aan een hogeschool of universiteit.

4.  Diploma Secundair onderwijs

Wil je je diploma secundair onderwijs behalen?  Dan kan dit via het gesubsidieerde onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap.  Heb je het daar al geprobeerd of heb je geen tijd meer om nog jarenlang op de schoolbanken te zitten.  Dan kan je via de centrale examencommissie alsnog je diploma behalen.  Onze onderwijsinstelling helpt je graag met de voorbereiding op deze examens! Voor elk vak hebben we de geschikte docent ter beschikking die je persoonlijk zal begeleiden tot je slaagt.  

Wil jij jouw kennis aantonen? Behaal dan het diploma van de Centrum Voor Afstandsonderwijs!