Sommelier, cpProfessionWithFuture

Voor veel mensen is wijn nog steeds synoniem met la douce France of la bella Italia. Toch drinken we steeds meer wijnen uit verre landen. Van Chili en Californië tot Australië, of van Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland tot Argentinië: de diversiteit is enorm. Al deze wereldwijnen hebben een uniek karakter met heel eigen finesses, nuances en accenten.

In deze smaakvolle hobbyopleiding leer jij die fijnmazigheden onder begeleiding van een echte sommelier erkennen en onderscheiden. Jij proeft, jij ruikt, jij degusteert. Dat is bijleren en puur genieten tegelijk!

Schrijf je vandaag nog in, maak een reis rond de wereld en verwen je smaakpapillen. Na deze hobbyopleiding toon jij je kennis aan familie, vrienden en collega´s.

Age appears to be best in four things; old wood best to burn, old wine to drink, old friends to trust, and old authors to read.

Francis Bacon
cpWouldYou
 • jouw wijnkennis aanscherpen
 • je laten verrassen door wijnen met een bijzonder bouquet
 • opkomende wijnlanden ontdekken
 • mensen ontmoeten die net als jij lekkere wijn weten te appreciëren
 • eens iets anders proeven dan wijn uit Frankrijk of Italië
Wereldwijnen
cpEducationTypeHobby
Centrum voor Avondonderwijs
cpCourseTypeGroup
1 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass
cpCourseTypeDiplomaPrefix attest

€143.99

cpProgram Wereldwijnen
Wereldwijnen: onbekend is onbemind avondschool
cpCourseContent
 • Wat verstaan kenners onder “wereldwijnen”?
 • Een reis rond de wereld: de verschillende herkomstlanden
 • De verschillende druivensoorten
 • Proeven en degusteren
 • Aandacht voor finesses, nuances en accenten
 • Opkomende wijnlanden
Volwassenenonderwijs Wereldwijnen: onbekend is onbemind
cpSkillsAndSkills

Met de wijnkennis die je tijdens deze hobbyopleiding opdoet, ga je thuis meteen zelf aan de slag. Zo selecteer jij steeds de beste wereldwijnen om tijdens feestjes of gezellige etentjes te serveren aan je gasten. Zo verras je iedereen met jouw verrassende keuzes voor unieke kwaliteit en smaak! Zonder twijfel ben jij dus niet de enige die van deze cursus zal genieten!

Wereldwijnen: onbekend is onbemind volwassenenonderwijs
cpFutureOpportunities

Alle hobbyopleidingen die je via de Hobbyschool volgt, zijn bedoeld voor je eigen plezier en persoonlijke ontwikkeling. Toch komen al deze vaardigheden ook in je professionele carrière van pas! Werk je als begeleider in een dagverblijf of ga je wel eens aan de slag als vrijwilliger tijdens creatieve namiddagen, workshops of sessies? Dan ben jij weer helemaal mee met de nieuwste informatie en kennis over tal van leuke activiteiten die jij in groep kan uitvoeren.

cpStartingDatesGroupCourse Wereldwijnen

startdataEmpty

cpPracticalInfo

cpStudyDays

De hobbyopleiding ‘Wereldwijnen’ duurt 4 uur. Tijdens deze opleiding ontdek je op een praktijkgerichte manier alle kennis en vaardigheden voor een uitgebreide introductie tot dit fantastische interesseveld. Zo ga jij thuis gewoon verder aan de slag! De ideale manier om jouw vrije tijd extra waardevol te besteden! In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

cpClickHereForStartingDates

cpFinancialInfo

Wereldwijnen
cpEducationTypeHobby
Centrum voor Avondonderwijs
cpCourseTypeGroup
1 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 4 cpHoursPerClass
cpCourseTypeDiplomaPrefix attest

€143.99

cpGoodToKnowAboutCourse Wereldwijnen

cpWhyChooseCompany Centrum voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

appDownloadTitle
cpGroupUSP1
cpGroupUSP2
cpGroupUSP3

cpBlogsHeading

cpTestimonialsHeading

cpT1Name
cpT1Name

cpT1Testimonial

cpT2Name
cpT2Name

cpT2Testimonial

cpT3Name
cpT3Name

cpT3Testimonial

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-