Trendwatching: 5 trends die 2020 zullen bepalen

21/11/2019 Thomas Verlinden

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Ben jij mee met de nieuwste trends en klaar voor alles wat 2020 op je af wil vuren? Lees hieronder het beste uit ons trendonderzoek.
 

1. Altijd en overal verbonden

 
Tinderen met je koelkast, wie weet wat voor geks de toekomst allemaal brengt. Steeds meer van je huishoudtoestellen zijn met het internet verbonden. Een trend die blijft aanhouden. En ook het verkeer, de afvalophaling,je  winkelgedrag, … kortom alles wordt steeds vaker door het internet geregeld.
 
De koelkast praat met je auto en je vuilbak laat de gemeentediensten weten dat het tijd is voor een afvalophaling. Het gemak verdubbelt en het aantal nieuwe uitdagingen ook. Wat met privacy bijvoorbeeld? Een opleiding GDPR zorgt ervoor dat jij optimaal voorbereid bent op alles wat komt.
 
 
 

2. De toekomst is groen

 
Het klimaat staat sinds dit jaar steevast in ons collectief geheugen gegrift. En ook in 2020 zal die trend zich verder zetten. Bewust leven, zit in de lift. Vooral jonge mensen vinden een bewuste levens- en consumptiestijl belangrijk. Groen wordt opnieuw gekoesterd en dat zowel binnen- als buitenshuis. Steden ruilen langzaam maar zeker de wagen voor wat groen in de stad. Een opleiding als tuinontwerper of hovenier zorgt ervoor dat jij zorgeloos meesurft op deze groene golf.
 

3. Het jaar van de bewust consument

 
Weet jij de geschiedenis van wat er op je bord ligt? Transparantie is wat de nieuwe consument wil. Bedrijven met een duidelijke boodschap scoren. Een goede en duidelijke communicatie, die helder, transparant en sociaal is, scoort meer dan ooit. Ben jij al transparant genoeg? Bezit jij al de communicatiemedewerker die jouw bedrijf tot bij je klanten brengt? En de social media manager die je klanten geruststelt en hen echte merkfans maakt.
 
 

4. Blockchain breekt verder door

 
Terwijl de prijs van Bitcoin blijft zakken, is de technologie waarop de digitale munt is gebaseerd relevanter dan ooit. Blockchain zorgt ervoor dat informatie veiliger, transparanter en sneller kan uitgewisseld worden. Omdat in een blockchain niet slechts één computer of harde schijf alle informatie bevat, maar alle computers samen de echtheid van die info te controleren.
 
In een tijdperk waar factchecking steeds belangrijker wordt, zal deze nieuwe technologie ook een steeds grotere rol in te vullen krijgen. Wil je meer weten van blockchain van A tot Z? Volg dan nu onze opleiding Blockchain technology en cryptocurrencies.
 

5. Voice-search is de toekomst

 
Hé Siri: "hoe zit het met ons zoekgedrag?" Ons zoekgedrag is het laatste decenium enorm veel veranderd. Waar we vroeger nog een woordenboek of encyclopedie namen, vragen we het nu aan google. En waar we vroeger nog hele pagina’s moesten doorscrollen om de juiste info te vinden, komt die nu al bovenaan de eerste zoekpagina te staan. Beter nog, zelfs typen wordt stilaan iets uit een verleden. We vragen onze toestellen gewoon wat we willen weten. Het belang van SEO en SEA is daarmee groter dan ooit.
 
Wil jij je nog beter voorbereiden op de toekomst van nieuwe en bestaande technologieën? Bekijk hier al onze opleidingen en neem een springplank naar jouw toekomst


relatedBlogs

Hmmm..CHICKEN

Zwaardje

Breng kleur in je interieur


previousLabel

Haal diep adem en ontspan

nextLabel

De strijd om het zwartste zwart

mostRead


Tover je tuin of terras om tot een bijenparadijs

10/04/2019

Breien

26/07/2018

Zwaardje

25/07/2018

studyCategories


Management & Bedrijfsvoering

Natuur

Techniek

Marketing & Communicatie

Computervaardigheden

blogTags


TrendwatchingTrends 202OpleidingenCursusBlockchainIotInternet of thingsToekomstTrendanalyseDe trends voor 2020Belangrijkste trendsBijscholingSpecialisatieBewust consument

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0